Manyetik Kompakt İplik Üretim Sistemi (RoCoS)



Rotorcraft'ın RoCoS sistemi, kompakt sistemlerin prensibini oluşturan eğirme üçgenini yok etmeyi hava emişi ile değil manyetik alan oluşturarak yapmaktadır. Bu nedenle hava emişine harcanan yüksek maliyeti azaltmaktadır.

Ön alt silindir (1), ön üst silindir (2) ve çıkış silindirini (3) desteklenmektedir. Yoğunlaştırma bölgesi kıstırma hattı (tutma noktası) A'dan, kıstırma hattı (tutma noktası) B'ye kadar uzatılmıştır. Her iki üst silindir sürtünme ile döndürülmektedir (1) ve dişli bağlantısı yoktur (2) ve çapa bağlı olmaksızın sabit çevresel hıza sahiptir. İki tutma noktası A ve B arasında çekim olmadığı için, A-B mesafesinden daha uzun lifler veya filamentler uzama veya kopmaya maruz kalmayacaklardır. Yüksek hassasiyetli seramik yoğunlaştırıcı (4), aralarında boşluk olmadan yerleştirilmiş sabit mıknatıslar tarafından ön alt silindire (1) bastırılır.

Yoğunlaştırıcı eleman ve alt silindir beraber tamamen kapalı bir sıkılaştırma bölmesi oluşturmaktadır. Yoğunlaştırma elemanı güvenli bir şekilde kayar ve yoğunlaştırma kanalına doğru lif demetini senkronize olarak ileten, alt silindirin oluklu yüzeyinin üzerine iyi bir şekilde yerleştirilmiştir. Çıkış silindiri (3) lif iletiminin devamlılığını sağlar ve yoğunlaştırma bölgesine bükümün girişini durdurur. Sistem genel olarak değerlendirildiğinde, çekilmiş elyaf demetinin genişliğini azaltmak için basit bir yaklaşıma sahip olduğu söylenebilir.

Normal bir makineden 2-2,5 kat daha fazla bir yatırım maliyetine sahip olan sistemde en büyük potansiyel problem, küçük silindirlere elyaf sarılması ve bu durumda bu silindirlere müdahaledeki zorluk olarak ifade edilmektedir. Bir diğer önemli problem ise iplik kopuşu meydana geldiğinde silindirlere müdahaledeki zorluk nedeniyle iplik bağlamanın oldukça zor olmasıdır


Rocos İplik Özellikleri ve Sistemin Avantajları
Rocos iplikçilikte, liflerin iplik yapısı içerisine daha iyi katılımları sonucunda ipliği oluşturan liflerin büyük bir çoğunluğu iplik özelliklerine katkıda bulunmaktadır. Bunun sonucu olarak konvansiyonel ring ipliği ile karşılaştırıldığında daha az tüylü, daha düzgün yüzeyli, daha mukavemetli, uzama oranı daha yüksek ve daha sıkı iplik yapısı ortaya çıkmaktadır.


Sistemin avantajları maddeler halinde sıralayacak olursak;
• Bu eğirme yönteminde liflerin birbirlerine daha iyi tutunmaları sonucunda, iplik mukavemetinde gözle görülür (yaklaşık %10-15) bir artış görülmektedir.
• Konvansiyonel ring ipliğine göre bükümü %15 düşürerek aynı sağlamlıkta iplik eldesi mümkündür. Bu sayede bir üretim artışı söz konusudur.
• Bu yöntemle elde edilen ipliklerde yaklaşık %50 daha az tüylülük saptanmıştır.
• Elde edilen iplik, daha yassı ve ince fakat daha kompakt yapıdadır.
• Eğirmedeki lif kırılmaları önemli ölçüde (yaklaşık %50) azalmaktadır.
• Aynı iplik bükümü ve aynı sağlamlıkta iplik için daha ucuz pamuk kullanılabilmektedir.
• Ring iplik makinesindeki uçuntular önemli miktarda azalmaktadır.
• Pnömafil telefi %2‘ lerden, %1’lere, yani yaklaşık yarı yarıya düşmektedir.
• İleriki işlem basamaklarında da kalite artışı ve maliyet azaltıcı faktörler sağlanmaktadır

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hangi kumaştan ne dikilir, öğrenelim mi?

Suni (Rejenere) Lif Çeşitleri ve Özellikleri

Apre nedir, çeşitleri nelerdir?