James Heal Test Materyalleriyle Ürünlerde Sararma Sorunlarına Çözüm


James Heal tarafından üretimi yapılan fenolik sararma testi, bu basit bir öngörü testidir. Genellikle beyaz veya pastel renkli tekstil ürünlerinin nakil veya depolanması esnasında sararma potansiyelini değerlendirmek için kullanılır.Bu test, fenolik sararmaya özgüdür; sararabilir fenoller üzerindeki azot oksitleri tekstillerde renk bozulmasına neden olur. Renk değişikliği ile birçok nedenlerden dolayı başa çıkmak mümkün değildir. 

Örneğin optik beyazlatma maddelerinin migrasyonu veya solması, yanmış gaz dumanına karşı renk solması, kumaş yağlarının oksidasyonu vb. işlemlerde kullanılır. Fenolik Sararma, temel olarak Courtaulds Research tarafından geliştirilmiş bir tekniktir. James Heal Fenolik Sararma Test Kiti, beyaz ve pastel renkli ürünlerin kalite kontrolünde etkin olduğu kabul edilmiş ve onaylanmıştır. Depolamadan kaynaklanan sararma şikayetleri önemli ölçüde azalmıştır. Fenolik sararma riski bir dokunma testi tarafından değerlendirilir. Her test numunesi fenol-emdirilmiş test kağıdı arasında katlanır. Test paketi, içerdiği 5 test numunesi ve bir standart kontrol kumaşı ile sarılır ve sonra BHT- politensiz film ile sımsıkı sarılır. Perspirometre ile paket üzerine sabit bir basınç uygulanır. Belli bir süre içinde bekletilen İnkübatör ile de belirtilen çevre koşulları sağlanır.

İnkübatörden çıkarılan numuneler orijinalleri ile karşılaştırılır ve sararma yoğunluğu değerlendirilir. Değerlendirme için Lekelenme Gri Skalası kullanılır. Standart belirleme James Heal, fiziksel testler ve renk haslığını test etmek için yüksek hassasiyetli test aletlerinin ve sarf malzemelerinin geliştirilmesi ve tasarlanmasına çok önem veriyor. Dünya çapında servis kalibrasyon bölgeleri, tam kadro uzman teknik yardım ekibi ve ürün yelpazesi ile laboratuar test faaliyetlerine değer katmaya devam ediyor. James Heal tekstil endüstrisi içinde ticari ve standart organizasyonlarından test laboratuarlarına, müşteriler ve distribütörlerine kadar tüm sektör ile çok sıkı ve köklü ilişkiler içindedir. 

Neredeyse 150 yılı kapsayan bir miras ve bünyesindeki sürekli yenilenme kültürü ile bağımsız test laboratuarlarından kumaş tedarikçileri, üreticilerine kadar tüm dünyadaki müşterileri uygulamalarını, çalışma koşullarını anlayabilmemisinin bir sonucu olarak zaman içinde ama sürekli gelişti ve büyüdü. Bilgi ve uzmanlığını kullanarak, müşterilerinin ve kullanıcılarının ihtiyaçlarına göre; sürekli ürün geliştirme ve yeni teknolojinin adaptasyonu ile sektörün standartlarını belirliyor; aynı kültür ile bugün olduğu gibi gelecekte de teknolojik gelişmelerini sürdürmeyi hedefliyor. Her zaman en yüksek seviyede ürün kalitesi ve müşteri servisi sunana James Heal, bu konuda tüm dünyaya yayılmış temsilcilikleriyle uyum içinde çalışıyor.

Sarf malzemeleri James Heal tarafından üretilen ve tedarik edilen test ve referans malzemeleri, ilgili standartlar ve teknik özellikler ile tamamen uyumlu ve kalitelidir. 100 yıldan fazla süredir test cihazları imalatı yapmakta ve aynı birikmiş teknik uzmanlığından yararlanarak ve prensiplerinden taviz vermeden sarf malzeme geliştirme ve detaylı araştırmaya da dikkat etmektedir. Cihazlar ve test materyallerinin arasında var olan kendine özgü kritik ilişkiyi anlayarak bu ara birimi daha da iyileştirmek için çalışan James Heal, test ve referans materyalleri için amaca yönelik çözgü, dokuma, denetleme, kesim ve dikişin yanı sıra fiziksel test, renk haslığı ve kimyasal
testlerin de yapılabildiği modern bir Test Materyalleri Merkezi kurdu ve üretimini de burada gerçekleştiriyor. Şu an 2 modern laboratuar, kalite sisteminden ödün vermeden sıkı bir şekilde çalışıyor. Ürünün her bir aşaması sistematik olarak kontrol ediliyor. Aynı zamanda ürün ve üretimde kalite ve tutarlılık konusunda emin olabilmek için dikkatlice seçilmiş performans testleri ile bağımsız UKAS akrediteli test evleri tarafından onaylanıp güvence altına alınıyor. Uygunsuzluk konusunda hiç taviz verilmeyerek sıfır tolerans seçilmiş bulunuyor. Ürün tam olarak uyumlu olmadığı sürece asla serbest bırakılmıyor. James Heal, test ve referans materyallerinin standartlara uygunluğunu kanıtlamak için kullanılan uygunluk sertifikasını müşterilerine ek bir maliyet olmadan ürünleriyle birlikte sunuyor. Ürün yelpazesi, fiziksel ve renk haslığı testleri için ihtiyaç duyulan tüm testleri ve referans malzemelerini içeriyor.

Geniş ürün yelpazesi
Fiziksel testler ve renk haslığı için gerekli tüm testleri ve referans materyallerini tedarik edebilen James Heal’ın başlıca ürünleri şunlardır:
- Mavi yün standartları (ışıkta renk haslığı için),
- Sürtme kumaşı,
- Deterjanlar,
- Gri skalalar,
- Kalıcı veya geçici işaretleme kalemleri,
- Martindale test materyalleri,
- Multifibre DW,
- Nikel belirleme kiti,
- Sararma test kiti

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hangi kumaştan ne dikilir, öğrenelim mi?

Suni (Rejenere) Lif Çeşitleri ve Özellikleri

Apre nedir, çeşitleri nelerdir?