Thies ile tekstil apreleme alanındaki en son çevresel ve ekonomik çalışmalar


Thies GmbH & Co.KG, ITMA 2011’deki standında tekstil sektörüne yönelik en son gelişmelerini tanıttı. Tescilli sloganı “Thies ile yeşili koruyun” ile Coesfelder firması, tekstil apreleme alanındaki en son çevresel ve ekonomik çalışmalardan faydalanan, proses sürdürülebilirliğine ve kaynakların korunmasına odaklanan yeniliklerini sergiledi. Thies standında yer alan makineler şunlardı:

iMaster H2O: Örme ve dokuma malların işlenmesi için tamamen yeni tasarlanmış bir ip boyama makinesi. Taşıma vincini kazanın içine yerleştirerek, pamuk, yüksek elastan içerikli mallar dahil olmak üzere sentetik elyaf ve bunların karışımları uzama büyük oranda azaltılarak işleniyor. Bu da, çok çeşitli ürünlerin işlenmesinde daha fazla esneklik sağlarken dayanıklılığı ve yüzey görüntüsü daha iyi olan kumaşlar meydana getiriyor.

Ayrıca su tüketiminin büyük ölçüde azalmasına, böylece kimyasal madde, boya maddesi ve enerji tüketiminde gerçekleşen düşüşe de vurgu yapılıyor. Pratikte, hava teknolojisine gerek duymadan konvensiyonel teknikleri kullanarak 1:4 likör oranıyla rahatça çalışmak mümkün. Kumaşı işleme öncesi ve sonrası için akıllı fonksiyonlara sahip olan karmaşık durulama sistemleri toplam su ve enerji tüketimini daha da azaltmaya yardımcı oluyor.

miniMaster: iMaster H2O’nun ve ultra-düşük likör oranının tamamlayıcısı, bu yeni laboratuar/küçük ölçekli üretim makinesi. Laboratuar tezgahı ve üretim arasında bir bağlantı kurmak için tasarlanan makine aynı zamanda ilk seferde doğru boyamanın düzeyini de geliştiriyor.

mini-bloc: Tanınmış eco bloc uattro şimdi, 50 gr kadar küçük miktarlarda iplik üretimine odaklanan mini-bloc’la tamamlanıyor. AAP-Geliştirilmiş İşleme Sonrası Prosesi: Thies devamlı olarak, süreksiz boyahanelerin tesis ve CO2 emisyonlarını azaltmayı hedefleyen yeni teknolojiler üzerinde çalışıyor. AAP sistemi ile yeni bir dönüm noktasına gelindi. Durulama likörünü ayrı bir reaktör kabında işlemek için tasarlanan sistem, boya maddesinin moleküler yapısını yok etmek için aktif oksijen kullanıyor ve rengi çıkarıyor. Sistem, boyama prosesinin durulama ve işleme-sonrası aşamalarında çalıştırılıyor. Proses, boyama makinesinde gerçekleştirilerek devir süresi ve atık miktarı önemli ölçüde azaltılıyor.

hankMaster: Esnek yükleme, daha az su ve enerji tüketimi; Thies hankMaster’ın onu diğerlerinden ayıran özellikleri. Çile şeklindeki özel ve son teknoloji iplikleri boyamak için tasarlanan sistem, kolay dokuma yanında optimal işleme yapmayı sağlıyor.


Kaynak: Tekstil Teknoloji

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hangi kumaştan ne dikilir, öğrenelim mi?

Suni (Rejenere) Lif Çeşitleri ve Özellikleri

Apre nedir, çeşitleri nelerdir?